پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

عضو خبرگان رهبری با انتقاد از کم توجهی به اقتصاد دینی، تصریح کرد: متاسفانه برداشت ما از اقتصاد دینی درست نیست، چرا که تنها به تئوری ها بسنده کرده و نتیجه آن را در بانک‌داری کشور مشاهده می‌کنیم که چه وضع نابسامانی دارد.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله محی‌الدین حایری شیرازی ، شب گذشته طی سخنانی در هفتمين مجمع عمومي انجمن تعليم و تربيت اسلامي حوزه علميه قم  که در سالن همایش انجمن های علمی حوزه برگزار شد، با تاکید بر لزوم توجه بیش از پیش به مساله تعلیم و تربیت از نگاه اسلام، اظهار داشت: اولین شرط موفقیت در عرصه تعلیم و تربیت، شناخت ابعاد و پیچیدگی های انسان است که در این باره قرآن و آموزه های دینی بسیار راه‌گشاست.

وی افزود: یکی از لوازم مهم کار تبلیغی به عنوان اصلی ترین رسالت حوزویان، این است که با کم و کیف مقوله تربیت به خوبی آشنا شوند و شیوه‌های تربیتی تاثیرگذار را بشناسند.

این استاد حوزه همچنین با اشاره به رسالت سنگین و خطیر حوزه های علمیه در نشر معارف الهی گفت: طلاب ما در مدارس علمیه دروس دینی و حوزوی خود را فرا می‌گیرند و بعد در مرحله تبلیغ دین همچون طبیب بالینی مفاهیم را مصادیق تطبیق داده و این گونه به درمان دردها و مشکلات جامعه می پردازند.

وی اضافه کرد: از این رو کسانی در امر تبلیغ موفق هستند که هم به مبانی تعلیم و تربیت اسلامی واقف باشند و هم این که با اخلاق نیکو در رفتار و تعامل با مردم، بهتر عمل کنند .

آیت الله حایری شیرازی یادآور شد: در شرایط کنونی ضرورت دارد که ما بین تئوری و تجربه در امر تعلیم و تربیت به نوعی سعی صفا و مروه داشته باشیم ، بدین معنا که از صفای تئوری به مروه تجربه برویم، اگر این طور شود، می‌توان به حل بخش قابل توجهی از مشکلات و اصلاح وضع موجود امید داشت.

وی بر لزوم انسان شناسی در مقوله کلیدی تربیت تاکید کرد و افزود: باید به این نکته توجه داشت که اساساً انسان ادراکات همزادی دارد که مایه وجودی اوست، لذا باید سطح ادراک و تشخیص افراد مشخص شود تا بعد بر اساس آن بتوان به کار تبلیغی و تربیتی مبادرت ورزید.

 استاد اخلاق حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان این که ریشه ایمان، عمل به عقل است، گفت: دلیل این که عده ای در دوران انبیا به ایشان ایمان آورده و گروهی ایمان نمی آورند، به خاطر مساله عقل است.

وی ادامه داد: اولین کاری که باید در موضوع تربیت انجام داد این است که ببینیم فرد آموزش دیده و به اصطلاح تحصیل کرده، با عقل و آموزه‌های خود چه کاری انجام می دهد.

عضو خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: چنانچه در یک فرد ولو کمونیست، یهودی، مسیحی و ... صفات حسنه‌ای چون راست گفتاری و امانت داری وجود داشت، چنان ظرفیتی در او هست که با وقت گذاشتن و برنامه ریزی، به هدایت و تربیت او امید بست.

وی یادآور شد: کسانی مثل  طیب حاج رضایی که یک چاقوکش بود، بر اثر هدایتی که به برکت امام (ره) پیدا کرد، شهید انقلاب شد.

عضو خبرگان رهبری در پایان با انتقاد از کم توجهی به اقتصاد دینی، تصریح کرد: متاسفانه برداشت ما از اقتصاد دینی درست است، چرا که تنها به تئوری‌ها بسنده کرده و نتیجه این امر را در بانک‌داری کشورمان مشاهده می کنیم که چه وضع نابسامانی دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha